drs. Tonnis  van  Dam RC

Adres
  Jan Steenlaan 55
Postcode
  2251 JG
Woonplaats
  VOORSCHOTEN
Telefoonnummer
  +31 6 53846757
Telefoonnummer
  +31 71 5623370
Bedrijfsnaam
  Mobile Control
E-mail adres
  tonnisvandam@mobilecontrol.nl
Geslacht
  M


CV gegevens

Titel CV
  CV Tonnis
 
Samenvatting
 

een bevlogen controller met als focus procesoptimalisatie van informatievoorziening.
Altijd gefocust op win-win en pro-actief. Heb snel zaken door, weet de hoofdlijnen in de gaten te houden en ben zelfwerkzaam, dus je kunt een klus aan me over laten.
Ik heb een eigen bedrijf gericht op benchmarken, genaamd Compare to compete, waar ik naast het inrichten van benchmarks en het uitvoeren ervan, ook commerciële verantwoordelijkheid heb.
Waar mogelijk help ik als interim controller mijn bestaande klanten en zo nu en dan ben ik in mijn spaarzame tijd beschikbaar voor andere klussen. Schroom niet om contact met mij op te nemen.

 
Ervaringen
 

Ik heb ervaring in diverse functies en branches. Zo ben ik mijn werkzame leven begonnen als consultant voor de implementatie van ERP systemen (Exact) en later ook als projectleider.

Na de overstap naar Inter Access waar ik hetzelfde werk deed voor een ander pakket (Prodin) ben ik tegelijkertijd gaan studeren voor Register Controller.
Toen ik mijn diploma had gehaald ben ik gaan werken als controller bij KPN. Vanaf daar ben ik de detachering ingerold via House of Financials. Als interimmer heb ik zeer leuke opdrachten mogen doen. Ik begon bij CMP alwaar ik het inkoopproces heb geoptimaliseerd, gebruik makend van een door mij ontwikkelde MS Access oplossing. Tevens heb ik daar de management informatie verbeterd.

Bij Shell mocht ik het debiteurenproces verbeteren. Bij de gemeente Leiden heb ik me met vele zaken bezig gehouden als controller. Belangrijkste focus was optimalisatie van de management informatie. Een van de taken daar was ook de implementatie van Decade.

Bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heb ik de primaire processen beschreven, vastgelegd en geoptimaliseerd, resulterend in een handboek AO.

Bij de Bank of Scotland heb ik voor fast close gezorgd en het management informatieproces versneld. Tevens gezorgd voor slimme modellen in Excel.

Mijn langste en meest veelzijdige klus is die bij NoordzeeWind, waar ik alle financiële processen heb opgezet, ingericht en uiteindelijk ook heb uitgevoerd. Daar ben ik nu nog steeds werkzaam als controller.

 
Functies
  Controller,Adviseur,Projectmanager,Procesmanager,Riskmanager,Consultant,Benchmarker,FinanceManager,Projectmedewerker
 
Opleidingsniveau
  WO en postdoctoraal
 
Specialisme
  Exact,IFRS/Dutch GAAP,SOX,BASEL,ABC,Excel/Access
 
Werk ervaring vanaf
  1995
 
Uurtarief
  € 130
 
Beschikbaar
  Ja
 
Beschikbaar vanaf
  31/03/2010
 
Aantal uren beschikbaar
  16
 
Bedrijfstakken
  Overheid,Gezondheidszorg/welzijn,Communicatie en media,Financiële dienstverlening,FMCG,Handel,ICT,Industrie en productie,Onderwijs en onderzoek,Transport en logistiek,Vastgoed en bouw,Zakelijke dienstverlening
 
Regio
  Noord-Holland,Zuid-Holland,Utrecht,Westen van Nederland