Toby    Rijks 

Adres
  Frans Halslaan 115
Postcode
  3723 ED
Woonplaats
  Bilthoven
Telefoonnummer
  0620546286
Telefoonnummer
 
Bedrijfsnaam
  Rijks Interim Management & Consultancy
E-mail adres
  trim@xs4all.nl
Geslacht
  M


CV gegevens

Titel CV
  CURRICULUM VITAE TOBY RIJKS
 
Samenvatting
 

Kernactiviteit

 

Uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd in (eind-) verantwoordelijke financiële posities binnen het MKB en grote (internationale) organisaties. Mijn kernactiviteit, in de lijn of projectmatig, ligt in het (hands-on) professionaliseren en vitaliseren van financieel administratieve - en logistieke bedrijfsonderdelen. De focus ligt op het implementeren en verankeren van structurele verbeteringen van financiële bedrijfsprocessen, of op het tijdelijk continueren van de ‘going concern’, afhankelijk van de afspraken met de opdrachtgever.

 
Ervaringen
 

Verbetermanagement en herstructurering

Als (verander) manager cq. Project Manager/Controller heb ik veel ervaring opgedaan in complexe (verbeter-) vraagstukken bij nationale en internationale organisaties, op het snijvlak van finance en ict.

In crisissituaties word ik o.a. ingeschakeld om financiële afdelingen te (her-)structureren en financieel administratieve processen te optimaliseren i.v.m. kostenbesparingen, in de rol van (hands-on) leidinggevende van grote of kleine afdelingen, projecten of shared service centers. Mijn specialisaties liggen op het terrein van financial / business control, financieel administratieve (verbeter) -vraagstukken, purchase to pay en credit management met de focus op het behalen van de doelstellingen.

 

 

Persoonlijkheid
Mijn aanpak is resultaat - en mensgericht, daadkrachtig en ondernemend met oog voor de grote lijnen. Ik word bestempeld als een initiatiefrijk en scherp analyticus die verder kijkt dan de cijfers. Moeilijke beslissingen ga ik niet uit de weg maar streef tegelijk naar draagvlak met als doel een duurzame verbetering van de performance tot stand te brengen.

Ik heb een open - en directe communicatiestijl en werk vanuit wederzijds respect. Mijn stijl van leiding geven wordt gekenmerkt door een constructief kritische en stimulerende houding. Vanuit een topsportachtergrond heb ik een sterk ontwikkeld doorzettings- en probleemoplossend vermogen (troubleshooter).

 

 
Functies
  Controller,Adviseur,Projectmanager,Procesmanager,CFO,FinanceManager,Hoofdadministratie
 
Opleidingsniveau
  HBO en post hbo
 
Specialisme
  SAP,Exact,IFRS/Dutch GAAP,SOX,BASEL,Prince II,Excel/Access
 
Werk ervaring vanaf
  1989
 
Uurtarief
  € 90
 
Beschikbaar
  Ja
 
Beschikbaar vanaf
  01/12/2012
 
Aantal uren beschikbaar
  32-40
 
Bedrijfstakken
  Overheid,Gezondheidszorg/welzijn,Financiële dienstverlening,Handel,ICT,Transport en logistiek,Vastgoed en bouw,Zakelijke dienstverlening
 
Regio
  Geheel Nederland,Europa,Buiten Europa